Geert Vervaeke nieuwe decaan Tilburg Law School

Hoogleraar rechtspsychologie Geert Vervaeke is per 1 april 2017 benoemd tot decaan van Tilburg Law School. Dit maakte het College van Bestuur maandag bekend. Vervaeke volgt hiermee Corien Prins op, die haar decanaat zal afstaan in ruil voor het voorzitterschap van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR).

Prof. Geert Vervaeke

Prof. Geert Vervaeke

Al bijna twintig jaar is prof. Vervaeke werkzaam als hoogleraar aan de KU Leuven. Daarnaast was hij van 2004 tot 2012 lid en voorzitter van de Hoge Raad voor Justitie in België, wat hem hielp het juridische werkveld te verkennen.

Het bevragen van de rol van het recht en van de jurist in een altijd vernieuwende samenleving is voor Vervaeke de drijfveer in zijn werk. Zelf ziet hij de jurist als een architect van de interpersoonlijke relaties in de samenleving. Daarbij legt Vervaeke de focus op het nadenken over nieuwe technologieën binnen de samenleving en welke keuzes er worden gemaakt wat betreft het verzamelen van gegevens.

Vervaeke heeft een indrukwekkende publicatielijst, is een uitstekend docent en is internationaal gerenommeerd. Het College van Bestuur ziet zijn komst naar eigen zeggen dan ook zeer tegemoet: “Wij zijn erg blij met de komst van prof. Geert Vervaeke. Zijn vakgebied sluit goed aan bij het internationale en interdisciplinaire onderzoekprofiel van de faculteit, en bij de ambities op het gebied van valorisatie, zowel in financiële als meer fundamentele zin. Hij brengt belangrijke kennis en inzichten mee over het rechtenonderwijs, op het gebied van vaardigheden en methoden, hoe deze op het terrein vorm te geven en bestuurlijk te organiseren.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.