Sacramentskerk Breda aan eredienst onttrokken

De Sacramentskerk in Breda zou gesloten worden, dus kochten Bredase katholieken de kerk. Nu is die, tot hun verbijstering, alsnog aan de eredienst onttrokken door het bisdom. Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis aan Tilburg University, hoopt dat er een oplossing komt.

De vaste bezoekers van de Sacramentskerk kunnen nu hun geloof niet meer samen vieren. Bisschop Jan Liesen besloot het gebouw aan de eredienst te onttrekken. Coen Vermeeren, voorzitter van de stichting Sacramentskerk Breda (SKB), betreurt deze beslissing: “Een onchristelijk besluit, dat indruist tegen de geest van het evangelie. We voelen ons in de steek gelaten.”

Paul van Geest liet in Trouw weten dat een eucharistieviering, een mis, overal mogelijk is. Zelfs op een cruiseschip. “Maar uitgerekend in hun eigen kerk mogen deze mensen dat niet meer. Ik kan me voorstellen dat dat pijn doet.” Hij ziet dat er aan beide kanten een onderhuids onbehagen zit. Hij adviseert om erover te praten, om zo tot een goede oplossing te komen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.