Job Cohen treedt toe tot bestuur NWO

Job Cohen is benoemd als maatschappelijk lid van het domeinbestuur Sociale en Geesteswetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Deze benoeming maakt de organisatie op bestuurlijk niveau compleet, meldt NWO.

De NWO is blij met de aanstelling van de voormalig politicus. Naast zijn politieke carrière worden ook zijn ervaring als belangenbehartiger en bestuurder als redenen genoemd voor de aanstelling. Zij zien in hem de geschikte kandidaat om bruggen te slaan tussen wetenschap en praktijk.

De organisatie van NWO is op dit moment bezig met een hervorming. Voorheen bestond NWO uit negen ‘gebieden’, deze gebieden worden nu samengevoegd tot vier domeinen. Elk domein krijgt een eigen bestuur: Exacte en Natuurwetenschappen (ENW); Toegepaste en Technische wetenschappen (TTW); Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en Zorgonderzoek en Medische wetenschappen (ZonMw). De instituten worden ondergebracht in de NWO-institutenorganisatie.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.