Giftreinen langer langs Tilburg University

Giftreinen blijven langer dan verwacht door Brabant rijden. Onze oosterburen werken aan het spoor, daardoor rijden er de komende jaren nog een groot aantal goederentreinen door Tilburg. Dus ook langs station Tilburg Universiteit.

Niet alle goederentreinen die langs komen bevatten gevaarlijke stoffen. De provincie Noord-Brabant gaat er wel voor zorgen dat het aantal goederentreinen met gevaarlijke stoffen aan boord omlaag gaat. Eerdere plannen om alle goederentreinen in 2022 via de Betuwelijn, om de Brabantse steden heen, naar Duitsland te laten rijden zijn volgens staatssecretaris Dijksma ‘enkele jaren’ vertraagd.

In maart 2015 ging het al eens mis met een giftrein op deze route. Een passagierstrein en een goederentrein botste tussen station Tilburg Universiteit en Tilburg Centraal tegen elkaar aan. Na de botsing lekte er butadieen, een licht ontvlambaar gas, uit de goederentrein.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.