De Ruijter legt functie neer bij NCDO

Arie de Ruijter heeft besloten zijn functie van directeur/bestuurder bij NCDO met onmiddellijke ingang te laten beëindigen.

De Ruijter kwam de afgelopen dagen in opspraak door onthullingen van het radioprogramma Argos. Tilburg University verdenkt hem ervan promotiegelden te hebben doorgesluisd naar bedrijfjes van familieleden. Intussen is hij gepensioneerd wetenschapper, maar wel functioneerde hij nog als directeur van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Deze non-profitorganisatie schrijft op de website dat De Ruijter in overleg vrijwillig afstand deed van zijn positie: “In zijn ogen mag een discussie over zijn persoon en handelen op geen enkele wijze de toekomst van NCDO in de weg staan.”

De Raad van Toezicht van NCDO zegt het besluit te respecteren en wil hem ondanks de aantijgingen danken ‘voor al het werk dat hij verricht heeft in een voor NCDO zeer turbulente tijd’.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.