De Ruiter: Dit zou de PVV kunnen doen in Nederland

Geert Wilders als premier, het is niet meer ondenkbaar. Arabist Jan Jaap de Ruiter rekent door wat de islamagenda van de PVV zou betekenen voor Nederland.

Wilders spreekt over een islamloos Nederland met minder of geen Marokkanen en een verbod op de Koran. Wil Wilders dat bereiken, schrijft De Ruiter in Zaman Vandaag, dan moet er wetgeving komen die islam niet meer bestempelt als godsdienst maar als totalitaire ideologie, zoals het nazisme. Daaruit volgt, schrijft De Ruiter, dat de plaatsen waar de ‘islam beoefend’ wordt (moskeeën dus), gesloten zouden worden.

Ook literatuur waarin deze ‘gevaarlijke ideologie’ wordt gepropageerd, de Koran en andere islamitische lectuur, moet dan volgens De Ruiter net als Mein Kampf worden verboden.

‘D66-rechters zouden worden ontslagen wegens collaboratie met de islam’

De vrijheid van onderwijs, artikel 23 van de Grondwet, zou volgens De Ruiter zelfs niet meer gelden voor islamitische instellingen. Die zouden allemaal verboden kunnen worden. Vervolgens zou het voor Wilders volgens De Ruiter een kleine stap zijn naar het laten aanklagen en veroordelen van imams, als ‘propagandisten van de totalitaire ideologie die islam’ heet.

En niet alleen islamitische mensen zouden gevolgen ondervinden van de PVV-agenda, schrijft De Ruiter. De imams zouden goed veroordeeld kunnen worden door nieuw aangestelde ‘PVV-rechters’, die de ‘D66-rechters’ vervangen. Zij zouden zijn ontslagen wegens verdenking van ‘collaboratie met de nieuw bestempelde vijand die islam heet.’

Bij De Ruiter gaan de nekharen overeind staan, door deze denkoefening. “Slechts een enkele wetswijziging

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.