Op de snelfiets van Breda naar Tilburg

Er zijn plannen voor een snelfietspad tussen Tilburg en Breda, meldt het BD. Met 45 km/u moet je straks op je e-bike naar college kunnen scheuren.

Noord-Brabant wil de fietsprovincie zijn van Nederland. Daar past een directe fietsverbinding tussen Tilburg en Breda, via Gilze-Rijen, goed bij. Met name voor e-bikes is zo’n verbinding een uitkomst. Er kunnen hoge snelheden worden behaald omdat er geen hindernis is van ander verkeer.

Zo zou je voortaan vanuit Breda met de fiets naar college kunnen gaan, in plaats van met de auto of trein. Ook is uitgaan in Breda of Tilburg tot in de late uurtjes, als de treinen al lang niet meer rijden, een serieuzere optie.

Voorlopig is er nog geen sprake van het snelfietspad. Pas in oktober worden route en kosten bekend, die al wel worden begroot op enkele miljoenen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.