Genomineerden E. du Perronprijs 2016 bekend

Schrijvers Rodaan Al Galidi, Stefan Hertmans en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de E. du Perronprijs 2016, mede geïnitieerd door Tilburg University.

De prijs gaat naar personen of instellingen die een bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving. De uitreiking is op donderdagavond 13 april bij het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) in Tilburg. Schrijver Arnon Grunberg reikt de prijs uit en houdt de E. du Perronlezing met als titel ‘Het paradijs’.

Rodaan Al Galidi vluchtte vanuit Irak naar Nederland, waar hij aanvankelijk werd uitgeprocedeerd en gedwongen werd zich in de illegaliteit te begeven. In zijn roman Hoe ik talent voor het leven kreeg doet hij verslag van de Nederlandse asielprocedure met al zijn Kafkaëske tegenstrijdigheden.

Vlaming Stefan Hertmans kreeg bekendheid met zijn roman Oorlog en terpentijn, waarmee hij de AKO Literatuurprijs won. Nu is hij genomineerd voor De bekeerlinge, een verhaal over het leven van een Joodse jongen in de middeleeuwen.

Reisverhalenschrijfster Carolijn Visser kreeg eerder voor Tibetaanse perziken de Bob den Uyl-prijs en nu is ze genomineerd voor Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, een documentaire vertelling over Selma, een Joodse overlevende van de Holocaust, die in de jaren ’50 naar China vertrekt.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur en de School of Humanities van Tilburg University. Hij werd eerder uitgereikt aan Ilja Leonard Pfeijffer, Warna Oosterbaan & Theo Baart, Mohammed Benzakour, Koen Peeters, Ramsey Nasr, Alice Boot & Rob Woortman, Abdelkader Benali en Adriaan van Dis.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.