Multi-sportveld naar verwachting 1 mei klaar

Een voetbalveld, een atletiekbaan, een verspringbak: het nieuwe sportveld bij het Theresialyceum wordt een waar spektakel. Als alles goed loopt kunnen sporters er al vanaf 1 mei terecht.

Sportveld

Je zou het niet zeggen, maar over iets meer dan een maand is deze zandhoop omgetoverd tot een waar multi-sportveld. Tenminste, als alles goed verloopt. “Volgende week wordt de ondergrond geleverd voor het hoofdveld en het minigrasveld wat daarnaast komt,” vertelt Inge Schepers, Manager Evenementen bij het Tilburg University Sports Center, “Daarna komt er weer een keuring. Als het goed is kunnen we een week daarna het kunstgras gaan leggen. Dit kan wel alleen als het volledig droog is, zonder enige regen of vocht.”

Rond 6 april zal het leggen van deze bovenlaag hopelijk beginnen. Daarna is het volgens Schepers alleen nog een kwestie van afrondende werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van hekken en verlichting. “We hopen dat het veld op 28 april opgeleverd kan worden, zodat het Theresia op 1 mei de gymlessen op dit veld kan starten.”

Ook de hardlopers van het Sports Center kunnen vanaf 1 mei op de nieuwe atletiekbaan terecht. De voetbaltrainingen van het Sports Center staan pas vanaf de zomer op het nieuwe veld gepland.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.