Bob van Soolingen wordt bestuurslid ISO       

Bob van Soolingen is benoemd als kandidaat-bestuurslid van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Hij gaat aankomend collegejaar als algemeen bestuurslid samen met vier bestuursleden de belangen van zo’n 700.000 studenten behartigen.

Van Soolingen heeft de Bachelor Internationaal en Europees Recht afgerond en volgt nu de Masters Filosofie en Internationaal Recht aan Tilburg University. In 2014-2015 was hij voorzitter van Magister JFT en momenteel werkt hij als student-assessor bij Tilburg Law School (TLS).

Een bestuursjaar bij het ISO is geen peulenschil. Ook dit jaar solliciteerden veel bekwame studenten op een bestuursfunctie. Van Soolingen: “Ik vind het harstikke mooi dat ze mij gekozen hebben uit al die studenten en voel me dan ook vereerd om volgend jaar voor het ISO aan de slag te gaan.”

Onderwijskwaliteit

Van Soolingen houdt zich als student-assessor bij TLS al twee jaar actief met onderwijskwaliteit bezig. Nu ziet hij de mogelijkheid om zijn vaardigheden te verbeteren en meer ervaring op te doen op het gebied van onderwijs en beleidsvoering: “Daar kon ik me de afgelopen twee jaar niet fulltime op focussen, die kans krijg ik nu wel bij het ISO.”

De Tilburg University-student geeft aan dat de portefeuilles nog niet verdeeld zijn, maar dat hij vooral coördinerende taken gaat uitvoeren: “Dat zullen een paar grote dossiers zijn, zoals de prestatieafspraken en basisbeurs. Ik wil volgend jaar zorgen dat het vrijgekomen geld van de basisbeurs ook echt in het onderwijs geïnvesteerd wordt. Zoals dat ook afgesproken is. Onderwijskwaliteit moet centraal staan en er moet zeker niet op bezuinigd worden.”

De rest van het ISO-bestuur bestaat uit Rhea van der Dong (Universiteit Utrecht), Louise van Broekhoven (InHolland Rotterdam), Jeff van As (Universiteit Utrecht), Jan-Yme de Boer (Universiteit Twente).

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.