Wat een bende in de collegezalen!

De hoeveelheid zwerfafval op de campus neemt enorm toe. Het Facilitair Bedrijf slaat alarm en hoopt dat studenten en medewerkers zich bewust worden van de vervuiling.

Studentenverenigingen adverteren met flyers en die blijven meestal slingeren in de collegezalen. Bovendien lijken studenten steeds minder de moeite te nemen om een afvalbak op te zoeken. Bekertjes en boterhamzakjes blijven liggen tussen de collegebanken en op de tafels van de werkruimten en kantines.

De schoonmakers kunnen er niet meer tegenop. “Tijd voor stofzuigen, vloeren dweilen en kauwgom verwijderen is er feitelijk niet meer”, zegt Paul Hoeijmans van het Facilitair Bedrijf: “Ga voor de beeldvorming maar eens kijken in WZ1 aan het einde van de dag.”Het Facilitair Bedrijf heeft nagedacht om meer schoonmakers in te zetten, “maar mensen troep laten rapen kost veel tijd, energie en geld.” De hoop is dat er bewustwording komt, dan kan het geld aan leukere initiatieven worden besteed.

Wat denkt u van deze oproep? Geef uw mening op de poll.

[poll id=”122″] 

Zo ziet het er op de campus al snel uit:

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.