Vitruvian strijdt voor genderneutrale toiletten

Leden van studentenvereniging Vitruvian behingen op 6 april de toiletten van Tilburg University met posters. Dit omdat ze genderneutrale toiletten op de universiteit willen, zodat niemand buiten het figuurlijke hokje ‘man’ of ‘vrouw’ valt.

Vitruvian is de LHBT (lesbisch, homo, biseksueel, transgender) studentenvereniging van Tilburg.

De vereniging stelt dat sommige mensen zich niet veilig voelen bij het gebruik van een openbaar toilet. Denk aan genderqueers en transgenders, maar ook aan mensen die niet voldoen aan het maatschappelijke beeld van een man of vrouw.

Vitruvian doet met de actie een oproep: ‘Let everybody pee in peace’. En laat het toilet een beetje schoon achter voor je medemens.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.