Tilburg photoshopt WimLex en Máxima overal in

Café ’t Buitenbeentje op de Korte Heuvel sluit de deuren tijdens Koningsdag. “Te veel fratsen,” vindt de eigenaar. “Ondernemers weten van gekkigheid niet meer wat ze nog in oranje kleuren kunnen omdopen.”

Daar moest ik aan denken toen ik op de Hart van Brabantlaan, kilometers verwijderd van de wandelroute die Willem-Alexander en Máxima gaan afleggen, langs een braakliggend terrein fietste.

Ik moest een klein beetje huilen toen ik dit spandoek zag. Ja, photoshop het koninklijk paar overal maar in, wanneer je van gekkigheid niet meer weet wat je nog in oranje kunt omdopen:Kan het treuriger? Eerst dacht ik van niet. Tot ik de persfoto zag die de Emmapassage in omloop heeft gebracht, als opmaat naar Koningsdag:“Emmapassage draagt met gepaste trots de naam van de over-over-overgrootmoeder van zijne koninklijke hoogheid Willem-Alexander!”

Rijst de vraag: is het één en ander onderling afgestemd, nu gans Tilburg met het koninklijk paar en Photoshop aan de haal gaat? Nee hoor, niet nodig. Alle bedrijven gebruiken dezelfde copyright-vrije foto, gratis van Wikipedia getrokken:“Hudson’s Bay kijkt uit naar het bezoek van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima aan haar nieuwe filiaal in de meest verrassende stad van Brabant!”

Kan het erger? Je hoopt vurig van niet, maar het antwoord is: ja. Deze is van de Heuvelpoort:

wimlex5Heuvelpoort, het bruisend hart van de Tilburgse binnenstad, groet onze koning en koningin!” Met daaronder het zinnetje: “Deze staatsiefoto is als blijvende herinnering, gedrukt op canvas, te bestellen via heuvelpoort.nl

Maar het kan nóg gekker:wimlex6Netbeheerder Enexis voorziet Tilburg van elektriciteit en gas. Wij heten het koninklijk paar graag van harte welkom in één van onze dependances.”

Hier moest ik even gaan liggen. Arme Willem-Alexander. Arme Máxima. Ik weet niet hoe het kwam, maar als vanzelf moest ik aan de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. En toen aan hoe makkelijk het straks voor de verzamelde pers is om het verslag van het koninklijke bezoek aan Tilburg te schrijven:

Wu Wen en Xing Ya Willem-Alexander en Máxima kwamen vandaag eindelijk aan op Schiphol station Tilburg. Daar konden ze rekenen op flink wat belangstelling van de pers en van fans.

“Vandaag komt een droom uit. Dat we deze twee reuzenpanda’s het koninklijk paar kunnen presenteren. Een mannetje Willem-Alexander en een vrouwtje Máxima. Een droompaar”, zei Marcel Boekhoorn Peter Noordanus, eigenaar van Ouwehands Dierenpark in Rhenen burgemeester van Tilburg. “Ik weet zeker dat ze alle harten gaan veroveren.”

Na aankomst mocht een gezelschap van een paar honderd gelukkigen in de hal een glimp opvangen van de dieren het vorstenpaar. In het centrum van Rhenen Tilburg juichten mensen de vrachtwagen stoet met daarin de panda’s royals toe. De beren Koning en koningin ondergingen alle aandacht redelijk rustig.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.