Ambulance gebeld, studentenvereniging I*ESN niet meer welkom

Ambulance gebeld, studentenvereniging I*ESN niet meer welkom

Studentenvereniging I*ESN is na de “International Cantus” gisteravond op de binnenplaats van Talent Square niet meer welkom. Verhuurder SSH wil de vereniging niet meer zien.

In een e-mail naar bewoners van Talent Square stelt SSH dat het studiocomplex niet langer de locatie mag zijn voor de International Cantus. Als reden wordt gegeven dat het evenement te veel overlast voor bewoners veroorzaakt. Bovendien stelt de verhuurder dat Tilburg betere locaties voor dergelijke evenementen heeft.

‘Elk jaar is het zo dat mensen het grasveld gebruiken als hun persoonlijke toilet’

Studente Tess North is blij met het besluit van de verhuurder. De studente Sociologie woont sinds twee jaar in Talent Square en heeft al meerdere edities van het feest meegemaakt. “Eerdere edities leidden tot overlast, maar gisteren is het echt uit de hand gelopen.” Ze vervolgt: “Elk jaar is het zo dat mensen het grasveld gebruiken als hun persoonlijke toilet, maar gisteren was het ook raak in het gebouw zelf. Bovendien heb ik gisteren voor het eerst een ambulance moeten bellen voor een bewusteloze student.” In de Facebookgroep van bewoners regent het soortgelijke klachten. Bewoners klagen over dronken studenten die hun behoefte doen in en rond het gebouw.

Een bewoner van het gebouw was ooggetuige van een bacchanaal en beschreef het tafereel dat ze aantrof in de Facebook-groep van de bewoners:

” ‘Hier heb je mijn lul!’ Schreeuwde deze uiterst aardige jongen, die in de hoek van het trappenhuis stond te zeiken. Dit was net nadat ik had besloten de trap naar de elfde verdieping te nemen omdat de lift die stopte in de kelder steeds gevuld was met kinderen die compleet bezopen stonden te roken. En net daarvoor liep ik door de achteringang via de poort Talent Square in, waar bosjes meisjes tegen het gebouw aan stonden te plassen. ‘OMG de kamer hiernaast is ons aan het filmen, echt een beetje zielig gewoon’. Zielig? Domme trut je staat met je open foef tegen mijn huis aan te plassen, wie is hier nu zielig? – Heb eigenlijk nooit moeite gehad met de biercantus en dat zou ik nog steeds niet hebben als alles, naast de cantus zelf, ook goed was geregeld. Maar jongens, kom op zeg.”

I*ESN-voorzitter Rens Lauwers kan zich niet vinden in de klachten. “Tijdens de cantus zelf is er niets uit de hand gelopen.” Hij zegt zelf nog geen officiële mededeling van SSH gehad te hebben, maar weet wel dat bewoners een e-mail van de verhuurder hebben ontvangen.

Preses: ‘het zag er best prima uit’

De preses zegt rond middernacht een ronde gemaakt te hebben door het gebouw en stelt dat het er toen ‘best prima’ uit zag. De organisatie heeft er volgens hem alles aan gedaan om het gebouw afgesloten te houden voor bezoekers van het evenement: “Wij hebben zelf twee keycards om het gebouw in te komen, maar die zijn puur bedoeld om de galerijen op te kunnen. Wij moeten er voor kunnen zorgen dat er niets naar beneden wordt gegooid.” Lauwers bevestigt wel dat veel bezoekers van het evenement in het gebouw wonen: “We hebben mensen bij de deuren staan om onbevoegden tegen te houden, maar ik kan bewoners niet de toegang tot hun eigen gebouw ontzeggen. Als die ook nog mensen mee willen nemen, kan ik hen moeilijk weigeren.”

Tess North is vooral blij dat SSH na vier jaar eindelijk heeft geluisterd naar klachten van bewoners. Ook is ze opgelucht dat het goed gaat met de studente voor wie ze een ambulance belde: “ik heb gehoord dat ze alweer thuis is.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.