TSB groeit en dat is passen en meten

TSB groeit weer, zo bleek uit de faculteitsraad gisteren. De vooraanmeldingen beloven meer studenten en er komt personeel bij.

“De prognoses zijn uitstekend”, concludeert vice-decaan onderwijs Geert van Boxtel tevreden. Wanneer hij op de vooraanmeldingen afgaat, kan sociologie rekenen op een verdubbeling van het aantal studenten en ook pde opleiding sychologie kan rekenen op een “flinke stijging”. De stijging bij beide opleidingen lijkt vooral te komen door de instroom van internationale studenten. Doordat veel universiteiten langs de grens met Duitsland een numerus fixus hebben ingesteld, lijken veel studenten uit te wijken naar Tilburg. Van Boxtel vermoedt dat ook het nieuwe onderwijsprofiel heeft bijgedragen aan de stijging.

Het faculteitsbestuur liet bovendien weten dat er binnen TSB 40 fte aan nieuw personeel wordt geworven. Dit leidde direct tot vragen van de raad. De personeelsgeleding was vooral benieuwd naar waar dat de werkruimte van al deze nieuwe mensen vandaan moest komen. TSB is afgelopen jaar in het gerenoveerde Simon-gebouw getrokken, maar kampt nu al met ruimtegebrek. Licht geïrriteerd reageerde faculteitsdirecteur Hans-Georg van Liempd hierop dat deze kwestie de aandacht van het faculteitsbestuur heeft. Er wordt geprobeerd de beschikbare ruimte opnieuw in te delen. Ook zal het personeel van TSB rekening moeten houden met flexplekken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.