Dwingt Amber Bindels Efteling op de knieën?

De Tilburgse studente Amber Bindels kreeg te horen dat ze de Efteling niet binnen kan zonder doktersverklaring. Ze startte een Twitteractie en oogstte veel bijval.

Wie in de omgeving Tilburg woont, kan zomaar ‘s besluiten om de volgende dag naar de Efteling te gaan. En zo dacht Amber Bindels (28) er ook over. Het was maar goed dat ze haar plan vertelde aan vrienden. Een van hen vroeg haar of ze wel een doktersverklaring had. Zonder die verklaring kan iemand met een fysieke beperking namelijk geen gebruik maken van hulp in de wachtrijen. En die assistentie heeft Bindels toch echt nodig.

Amber Bindels

Amber Bindels

Ze belde voor de zekerheid nog even met het beroemde attractiepark en de telefoniste bevestigde dat een doktersverklaring nodig is. Dit om misbruik van de voorzieningen te voorkomen en veiligheid te garanderen. Bindels, activiste voor mensen met een beperking, liet dit niet zomaar aan zich voorbijgaan en uitte haar boosheid niet inhouden op Twitter. En dat ontging ook het Algemeen Dagblad en het Brabants Dagblad niet. Met als resultaat dat ze veel en vooral ook positieve reacties uitlokte.

“Daar ben ik best blij mee”, zegt ze tegenover Univers. Ze bleek bijvoorbeeld niet de enige die zich benadeeld voelt door het starre beleid van het attractiepark: “Een man vertelde dat hij niet binnen mocht met een hulphond.”

Bindels, die filosofie studeert in Tilburg, kan zich helemaal niet vinden in de argumentatie van de Efteling. “Het kan niet de bedoeling zijn om voor een bezoekje aan een attractiepark een doktersverklaring te moeten halen, bij een onafhankelijk arts nota bene. Het is juist aan het park om te zorgen dat de wachtrijen toegankelijk zijn. En wanneer ze dat niet zijn, moet het personeel hulp bieden. Dat lijkt me hun vak!”

De Efteling heeft inmiddels aangegeven met Bindels in gesprek te willen, wat 3 mei aanstaande zal gebeuren.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.