Gemeente Tilburg schiet hoogopgeleide vluchtelingen te hulp

Gemeente Tilburg schiet hoogopgeleide vluchtelingen te hulp

De gemeente Tilburg trekt €115.000,- uit om hoogopgeleide vluchtelingen te begeleiden. Tilburg University krijgt hier bijna de helft van om een pre-bachelor op te zetten. 

Hoogopgeleide vluchtelingen hebben moeite om in Nederland in te stromen op de arbeidsmarkt. Naast de taalachterstand blijkt het niveau van hun opleiding lager dan soortgelijke opleidingen in Nederland. De gemeente Tilburg trekt ruim een ton uit om deze vluchtelingen bij te scholen, meldt het Brabants Dagblad

Het Universitair Asiel Fonds in Utrecht krijgt €45.000,- voor het begeleiden van 25 Tilburgse vluchtelingen en €10.000,- gaat naar volwassenenonderwijs voor enkele vluchtelingen. Tilburg University krijgt €50.000,- om een pre-bachelor op te zetten. “In eerste instantie is dit voortraject voor 18 vluchtelingen bedoeld”, aldus woordvoerder Tineke Bennema. De vluchtelingen krijgen in deze pre-bachelor hulp met hun taalachterstand en de universiteit helpt met de inburgering. Verder wordt het traject vooral gebruikt om de vluchtelingen voor te bereiden op het wetenschappelijke onderwijs in Nederland. 

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.