Plastisch chirurgen pleiten voor veilig bier drinken

Grote kans dat jij wel eens een biertje in de kroeg drinkt. Terwijl je geniet van je goudgele versnapering besef je je waarschijnlijk niet dat het glas in je hand ook als wapen kan dienen. De Vereniging voor Plastische Chirurgie pleit voor de invoering van veiligheidsglas in de horeca: “Slachtoffers zijn vaak maanden uit de running”.

Een verbod op glazen in de horeca vindt de vereniging vooralsnog te ver gaan, maar ze roept horecaondernemers wel op om over te stappen op veiligheidsglas. Deze veilige glazen laten geen scherpe scherven achter wanneer ze kapot gaan, maar spatten simpelweg uit een in kleine stukjes. “Hierdoor kunnen glazen niet meer gebruikt worden als wapen” zo luidt de redenering van de vereniging.

Het veilige glaswerk is ongeveer drie keer duurder dan gewone glazen. Toch is dit het waard aldus de chirurgen. ”Veiligheidsglas zou enorm helpen tegen ernstig letsel door glasincidenten.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.