Efteling past beleid aan na protest Amber Bindels

De Tilburgse studente Amber Bindels kan voortaan weer zorgeloos naar de Efteling. Haar Twitterprotest tegen het nieuwe gehandicaptenbeleid van het pretpark heeft zijn vruchten afgeworpen: een dure doktersverklaring is voortaan niet meer nodig. 

Sinds 1 maart hadden mensen met een fysieke beperking een doktersverklaring nodig om gebruik te mogen maken van de invalidenvoorzieningen. Omdat Bindels deze niet had, moest de studente filosofie een voorgenomen bezoek aan het pretpark laten schieten. Voorafgaand aan haar bezoek informeerde Bindels telefonisch naar de noodzaak van een dergelijke verklaring; ze zat immers in een rolstoel. Tot haar verbazing kreeg ze te horen dat óók zij een verklaring moest kunnen overleggen.

Ze uitte haar ongenoegen over de gang van zaken op Twitter. Haar protest werd opgepikt door nationale media en leidde zelfs tot Kamervragen. De Efteling heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat het beleid wordt aangepast. Mensen met een handicap, zoals Amber, hoeven geen omslachtige doktersverklaring meer te overleggen. Voortaan volstaat het om een verklaring van de Efteling zelf in te vullen. Het park zegt hierbij te vertrouwen op de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers met een beperking. 

 

 

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.