Bier bestrijdt pijn beter dan paracetamol

Heb jij nog een stripje paracetamols op je studentenkamer liggen voor als je een beetje pijn hebt? Flikker ze dan maar uit het raam, want uit onderzoek blijkt dat bier de pijn beter bestrijdt dan een paracetamol.

Dat concluderen wetenschappers van de universiteit van Greenwich op basis van achttien studies over pijn, waarin ruim 400 proefpersonen participeerden.

De proefpersonen ervoeren minder pijn bij een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille in het bloed. Dat zijn dus drie à vier goudgele rakkers, of gewoon twee goede halve liters Erdinger bij de Esplanade. Toch zijn de wetenschappers nog niet helemaal overtuigd. Ze zijn er namelijk nog niet over uit of de alcohol de waarneming van pijn in de hersenen vermindert, of dat je hetzelfde voelt maar er vanwege de lichte alcoholroes minder last van hebt. Het is dus toch verstandig, al is het maar voor de zekerheid, om een paar paracetamols op je nachtkastje te bewaren.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.