Stage lopen? Facebook betaalt 8000 dollar per maand

Met de invoering van het nieuwe onderwijsprofiel wordt het mogelijk om naast je studie stage te lopen. Als je dit van plan bent, misschien toch even bij Facebook solliciteren; een doorsnee stagiair verdient daar al snel duizenden dollars.

Vacature-site Glassdoor maakte een lijst met de best betaalde stages in de Verenigde Staten. Facebook beloont de stagiaires het beste. Een gemiddelde stageloper kan daar iedere maand rekenen op zo’n 8000 dollar.

Naast een salaris van bijna een ton per jaar kunnen stagiaires bij Facebook rekenen op gratis eten en krijgen ze weekendjes weg. Hier staat tegenover dat het bedrijf van Mark Zuckerberg hoge verwachtingen heeft van de meelopers. Veel stagiaires klagen over de hoge werkdruk bij het sociale netwerk.

Hoewel Facebook het beste betaalt, is niet het enige techbedrijf in de lijst. In de top 10 zijn ook Microsoft ($7100), Amazon ($6400) en Apple ($6400) terug te vinden. In Nederland moet een stagiair het met iets minder doen, de gemiddelde stagevergoeding is hier 315 euro.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.