Dans het plastic uit de oceaan

Wil je de wereld verbeteren, maar heb je geen zin om je broodje shoarma te vervangen door een tofuburger en ben je te lui om je afval te scheiden? Wees gerust, het redden van onze planeet hoeft geen last te zijn. Dankzij MUSt kun je donderdag 11 mei al dansend je steentje bijdragen.

MUSt is een initiatief van negen studenten van het Outreaching Honors programma aan Tilburg Universiteit, gericht op het aanpakken van milieuproblemen. In de Week van het Water organiseren zij een dansavond met verschillende workshops voor het goede doel. De entree is geheel gratis, bezoekers mogen zelf bepalen of en hoeveel zij aan het project bij willen dragen.

“Op de universiteit kunnen we niet altijd bouwen, op onszelf wel.”

“In eerste instantie wilden we het via het universiteitsbeleid aanpakken, maar we kwamen er al gauw achter dat dat niet heel snel gaat in een systeem wat vaak wat bureaucratisch functioneert.” vertelt Heleen Ballemans, één van de oprichters van MUSt. “Toen hebben we besloten om ook zelfstandig iets op te zetten. Zo weten we in ieder geval zeker dat we iets neer kunnen zetten. Op de universiteit kunnen we niet altijd bouwen, op onszelf wel.”

Zo kwamen de studenten tot het idee van de dansavond. “We wilden iets laagdrempeligs doen waar iedereen aan mee kan doen. Daarom is er ook geen entreeprijs en mag iedereen zelf bepalen hoeveel hij of zij bijdraagt aan het goede doel. Je bent tot niks verplicht.”

“Dat je student bent betekent niet dat je geen impact kan hebben.”

De opbrengsten van de avond gaan naar The Ocean Cleanup, een project gericht op het aanpakken van het plastic afval in de oceaan. “De oprichter van The Ocean Cleanup, een Delftse student, is al op zijn zeventiende begonnen met het project.” Vertelt Ballemans “Dat is natuurlijk heel inspirerend, en door dat te steunen willen wij ook laten zien dat het feit dat je student bent niet betekent dat je geen impact kan hebben.”

De dansavond bestaat uit vier workshops: funky showdance, hiphop, jazz dance en latin, gevolgd door een afterparty. Het evenement vindt donderdag 11 mei plaats bij Boerke Mutsaers van 20:00 tot 2:00. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina.

18156046_305302056572562_8307741067757712121_o

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.