Nieuw instituut voor familiebedrijven aan Tilburg University

Nieuw instituut voor familiebedrijven aan Tilburg University

Tilburg University richt samen met PwC een onderzoek- en onderwijsinstituut voor familiebedrijven op, het Tilburg Institute for Family Business (TiFB).

Het interdisciplinaire instituut wil wetenschappelijk onderzoek en onderwijs verzorgen over thema’s die spelen binnen familiebedrijven. Die thema’s worden belicht vanuit bijvoorbeeld privaatrecht, ondernemingsrecht, ondernemerschap, management en gedragswetenschappen.

PricewaterhouseCoopers (PwC) wil hier graag aan bijdragen: “Familiebedrijven zijn van groot belang voor Nederland en vormen de kern van de Nederlandse economie. Bijna zeventig procent van de Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf. Zij zorgen voor meer dan de helft van de werkgelegenheid en voor meer dan de helft van ons bnp, zo blijkt uit onderzoek.”

De dagelijkse leiding van het instituut ligt in handen van hoogleraar Inge van Vijfeijken (Belastingrecht) en valt onder de verantwoordelijkheid van de decaan van Tilburg Law School. PwC zal praktijkervaring en data delen, en wordt onderdeel van de raad van toezicht.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.