Brabantse nachtbussen verdwijnen

Het nachtelijke busvervoer in Noord-Brabant houdt op te bestaan. Te weinig mensen maken gebruik van de nachtelijke buslijnen. Enkel het traject tussen Tilburg en Den Bosch zal blijven.

Tot 2015 reden er nachtelijke treinen tussen Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Rotterdam. Nadat deze nachtelijke spoorverbindingen werden opgeheven werd het vervoer overgenomen door bussen. Deze busverbindingen blijken nu te weinig passagiers te vervoeren. Alle onrendabele verbindingen komen per 1 juli te vervallen, enkel de lijn Tilburg – Den Bosch blijft bestaan meldt Omroep Brabant.

Op een gemiddelde vrijdagnacht maken slechts 150 mensen een nachtelijke busrit. Op een doorsnee zaterdagnacht zijn dat er 100 meer. Enkel tijdens grote evenementen, zoals carnaval, bleken de bussen te renderen. Omdat er geen vooruitzicht op verbetering is, wordt nu de stekker uit het nachtnet getrokken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.