Meer studentenstops door geldgebrek TU/e

Volgens de vooraanmeldingen zal het aantal bachelorstudenten wederom stijgen. De TU in Eindhoven zegt de toestroom van studenten niet aan te kunnen en dreigt met studentenstops.

In een vandaag verschenen brief stelt het bestuur van de TU/e dat er meer geld nodig is om alle studenten aan te kunnen nemen. Tegen de NOS zegt bestuursvoorzitter Jan Mengelers dat de toestroom van studenten hoger is dan verwacht, terwijl de universiteit minder geld heeft gekregen. Volgens hem is de universiteit de afgelopen vijf jaar bijna 50% gegroeid.

In een noodbrief die vandaag gepubliceerd is, dreigt de universiteit met het invoeren van studentenstops voor meerdere opleidingen. Voor vijf opleidingen had de TU/e al een numerus fixus ingevoerd.

Philips

Vanuit het bedrijfsleven wordt steun uitgesproken voor de oproep van de TU/e. Frans van Houten, topman van Philips, spreekt van een alarmerende situatie. Volgens Van Houten is de vraag naar bèta-studenten nu al groter dan het aanbod. Hij stelt dat het invoeren van studentenstops een groot probleem vormen voor bedrijven uit de regio.

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.