Nieuwe studievereniging opgericht voor Data Science

De studie Data Science is al even te volgen, maar een eigen studievereniging hadden de studenten nog niet, tot vandaag. Sinds vanochtend is Data Science Association Pattern een feit.

Na de registratie bij de Kamer van Koophandel diende enkel de statuten nog ondertekend te worden bij de notaris. “Dit is vanochtend om exact 11:45 gebeurd”, liet de voorzitter van Asset, Joep Paumen, aan Univers weten. Samen met bestuursleden van Flow, Asset SBIT, JFT Magister en twee Eindhovense verenigingen heeft hij de afgelopen maanden gewerkt aan de oprichting van D.S.A. Pattern.

De bestuursleden zullen als interimbestuur het voortouw blijven nemen bij het opzetten van Pattern. De komende tijd zullen zij zich bezig houden met het organiseren van de eerste activiteiten, zoals een introductiekamp, en het opzetten van commissies. Bij aanvang van het volgende collegejaar zal een drietal studenten Data Science het stokje van hen overnemen. Nadine Hol is de beoogd voorzitter, de Roemeense Eva Locusteanu wordt secretaris en Daan Dinka zal de rol van penningmeester op zich nemen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.