Vindicat-lid wordt vervolgd voor zware mishandeling ontgroening

Vindicat-lid wordt vervolgd voor zware mishandeling ontgroening

Een 24-jarig lid van studentenvereniging Vindicat wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Augustus 2016 zou hij tijdens de ontgroening op het hoofd hebben gestaan van een aspirant-lid, die daardoor ernstig letsel heeft opgelopen.

Het slachtoffer deed oorspronkelijk geen aangifte, omdat hij lid wilde blijven. Ook Vindicat deed dat niet. Na de nodige maatschappelijke druk, schrijft de Volkskrant, gebeurde dat toch.

Het OM startte oktober 2016 een strafrechtelijk onderzoek. Er werden getuigen gehoord, medische rapportages opgevraagd en aangiften opgenomen tegen de vermoedelijke dader. Die hoorde het OM pas in maart dit jaar. Nu wordt hij vervolgd voor zware mishandeling. De zittingsdatum is nog niet bekend.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.