Universiteit overweegt zomerstages voor studiepunten

De universiteit wil stage lopen in de zomer mogelijk maken als onderdeel van de studie. Het voornemen werd vanmiddag besproken in de commissie Onderwijs & Onderzoek (O&O).

Rector Emile Aarts is druk bezig om het Tilburgse Onderwijs Profiel (TOP) in te voeren en een van de doelstellingen daarvan is om kundige afgestudeerden af te leveren. Stages kunnen daarbij helpen, maar lang niet iedereen kiest hiervoor, stelde medezeggenschapspartij SAM. Als het al tot een stage komt, blijft het vaak bij een korte snuffelstage. Het is nu immers zo dat een stage vaak in de eigen tijd moet worden gepropt, naast de colleges, of in plaats komt van een periode studeren in het buitenland.

Daar moet verandering in komen, vindt Aarts. Naar het voorstel van SAM wil hij kijken of de zomerperiode zich leent om studenten stage te laten lopen. Hij gaat hierover in gesprek met de examencommissies. Die moeten er ten slotte wel van worden overtuigd dat studenten geen ECTS gaan verdienen met ‘te frivole dingen’ in de zomer.

De andere medezeggenschapspartijen staan positief tegenover het plan, mits de stage meetelt voor het diploma en er toezicht komt op de kwaliteit van de aangeboden stages.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.