Kerkklok Maarten terug naar studentenkerk Maranatha

Studentenkerk Maranatha krijgt een nieuwe klok. Of beter: krijgt een bijzondere oude klok met een naam (‘Maarten’) die in De Reit thuishoort.

‘Qui vocor Martinus ad Deum vos Voco’ staat in de klok gegraveerd: ‘ik heet Maarten en ik roep u op het Mysterie waar te nemen’. Die boodschap luidde van 1964 tot 1983 in de St. Maartenskerk in de Tilburgse wijk de Reit, waar ook de universiteit in ligt. In ’83 werd de kerk gesloopt en verhuisde de klok naar de St. Maartenparochie in Veldhoven. Nu die kerk ook met erediensten stopte, zag studentenpastor Michiel Peeters kans om de klok terug te halen.

Plaatsing kerkklok Maranatha | Installation of church clock

Michiel Peeters legt de inscriptie op ‘Maarten’ uit. Foto: Jack Tummers

Peeters was op zoek naar iets wat het moderne Maranathagebouw aan de Prof. Cobbenhagenlaan een wat meer kerkelijke uitstraling te geven. Veldhoven was bereid de klok te schenken en de parochianen van Maranatha haalden geld bij elkaar voor het transport en de installatie.  Gemeente Tilburg gaf een vergunning af voor de transformatie, want het gaat om het behoud van een ‘bijzonder object’ dat ‘past bij de functie van het gebouw’. Wanneer alles volgens plan verloopt, laat Maarten vanaf Hemelvaart weer van zich horen.

Plaatsing kerkklok Maranatha | Installation of church clock

De nieuwe klok wordt geïnstalleerd bij Maranatha. Foto: Jack Tummers

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.