Studenten tevreden over stages

Studenten gaven in de Nationale Studenten Enquête (NSE) aan het meest tevreden te zijn over hun stages tijdens de opleiding. Met een score van 4,12/5 scoorde dit onderdeel het beste van allemaal. Samen met de begeleiding van het stagebedrijf (score: 3,94/5) zorgt dat ervoor dat dit thema het beste heeft gescoord in de enquête. De voorbereiding op en begeleiding tijdens stages laat volgens studenten echter wel nog te wensen over. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête die Studiekeuze123 vandaag openbaar maakt.

In de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête geven studenten hun mening over verschillende onderwerpen met betrekking tot hun studie. Er werden dit jaar ruim 728.000 studenten van 70 hogescholen en universiteiten uitgenodigd voor de enquête. 38,6 procent heeft hem uiteindelijk ingevuld.

Stagnatie

Over het algemeen vulden studenten de afgelopen jaren de NSE steeds positiever in. Dat is in 2017 voor het eerst niet het geval. Gemiddeld beoordelen studenten hun studie met een 3,96/5. Mannen zijn tevredener over hun studie dan vrouwen en ook bleek uit de cijfers dat de oudste studenten het minst tevreden zijn.

In de grafiek hieronder is te zien dat studenten op de universiteiten een positiever beeld hebben van hun studie dan studenten op andere onderwijsinstellingen.

image004

Benieuwd hoe jouw studie heeft gescoord? Dat kun je hier checken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.