Stijgende kosten sportkaart in Commissie Financiën

Sport en geld, een Siamese tweeling. Dat bleek weer tijdens de Commissie Financiën. Op de tribune zaten het bestuur van FOSST en andere sportievelingen. Fractie SAM vroeg zich af waarom de sportkaart vijf euro per jaar duurder wordt de komende jaren. Daarnaast werd er een vooruitstrevend idee geopperd.

“Er komen steeds meer sporters want het aantal studenten neemt toe, waarom moet de kaart dan in prijs stijgen? Het ondermijnt de positie van het sportcentrum ten opzichte van goedkope sportketens als Basicfit en Fit for Free en je wil bovendien dat je studenten vooral bij jou blijven sporten,” aldus Jeroen Aben van SAM. Marcel van Ieperen, directeur Facility Services, legde uit dat er al jaren extra geld voor het sportcentrum uit de reserves van zijn divisie komt: “Dat zijn dus aflopende middelen”. Verder denken SAM en Front dat de toestand in het sportcentrum kritiek wordt: “De capaciteit van het sportcentrum is niet berekend op groei”.

Maar er was ook goed nieuws. De sloop van het oude TFT-gebouw naast het sportcentrum komt in zicht. De moskee gaat uit het oude theologengebouw want hun nieuwbouw aan de Stedekestraat schiet al op. Het Kinderdagverblijf is opgenomen in het lange termijn huisvestingsplan, dus zij krijgen een andere plek. Dan zal het TFT-gebouw gesloopt worden. Fractie SAM vroeg naar de plannen voor het stuk grond dat vrij komt: “Kan dat niet gebruikt worden voor sportdoeleinden? Dat is wel nodig met de toenemende studentenaantallen”. Van Ieperen gaf antwoord: “Het is inderdaad een mooi stuk grond, heel dicht bij het sportcentrum. Maar er zijn nog geen middelen en plannen hiervoor”.

Deze discussies waren onderdeel van de bespreking van het Taken en Middelenplan 2018-2022.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.