Eerste lichting vluchtelingen start academische pre-bachelor

Eerste lichting vluchtelingen start academische pre-bachelor

De eerste lichting van achttien statushouders begint in september aan de academische pre-bachelor. Deze bachelor richt zich speciaal op het helpen van statushouders. Via de academische pre-bachelor kunnen zij in een jaar de vaardigheden opdoen om in Nederland een universitaire bachelor te volgen.

Naast de voor een universitaire bachelor benodigde vakken, zoals wiskunde en Engels, worden in de pre-bachelor ook verschillende cursussen en modules aangeboden om de staatsinburgering te voltooien. Zo kunnen de statushouders bij succesvolle volbrenging van de pre-bachelor automatisch toegelaten worden voor een bachelor aan Tilburg University.

De Tilburgse academische pre-bachelor wordt, na Amsterdam, de tweede academische pre-bachelor voor statushouders in Nederland. Het Universitair Asiel Fonds (UAF) wil via deze samenwerking ervoor zorgen dat de talenten van statushouders optimaal kunnen worden benut, zowel voor henzelf als voor de samenleving, meldt het Brabants Dagblad.

Ook is de academische pre-bachelor een manier om in te spelen op de alsmaar stijgende hoeveelheid aanvragen van hoogopgeleide vluchtelingen bij het UAF. Tussen 2015 en 2016 steeg het aantal aanvragen met maar liefst 50 procent. In een persbericht meldt het UAF: “Veel vluchtelingen die in de afgelopen twee jaar naar Nederland zijn gekomen hebben nu een verblijfstatus en zijn toe aan het opbouwen van een nieuwe toekomst.”Lees hier een eerder verschenen interview met twee Tilburgse vluchtelingstudenten in het Engels

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.