Onderwijsdocenten gezocht bij TiSEM

TiSEM gaat docenten aannemen die zich bijna volledig gaan richten op onderwijs en de innovatie daarvan.

De management- en economiefaculteit staat voor grote uitdagingen, blijkt uit een memo over het aanstellen van een nieuw soort docenten. De faculteit kan al lange tijd moeilijk geschikt personeel vinden, moet het nieuwe onderwijsprofiel gaan implementeren, wil executive teaching en meer uitgebreide masters gaan aanbieden, heeft toenemende studentenaantallen en krijgt verzoeken voor carrièrepaden voor docenten. Daarom wil het management team (MT) de innovatieve- en managementkant van het onderwijs versterken.

Om dat te doen, moeten een ander soort senior docent komen. Gezocht wordt naar gepromoveerde met een BKO en SKO met bewezen vaardigheden op het gebied van onderwijsinnovatie. Er wordt voorgesteld dat de docent maximaal 20 procent van de tijd gaat besteden aan onderzoek naar onderwijs.

Vragen bij het plan

De faculteitsraad had wel nog vragen bij dit plan. Bert Willems van TiU International wil niet dat er teveel van deze docenten komen: “Hoe bepalen we hoeveel een departement er kan hebben?” Bovendien wil hij voorkomen dat vooral mensen die niet goed zijn in onderzoek, dit gaan doen. Verder hoopt hij dat deze docenten de ruimte krijgen zich te ontwikkelen: “We gaan deze mensen inhuren en ze zullen er wel 20 á 30 jaar zijn. In het document staat 20 procent, maar in de praktijk is dat vaak nul.” Ook bepleit hij een transparante sollicitatieprocedure. 

Clemens Fiedler van de Graduate Students’ Society (GSS) wilde ook weten wat die 20 procent in de praktijk betekent. En hij denkt dat de faculteit specifieker moet zijn over wat research on education betekent. Vice-decaan onderwijs Philip Joos: “Dat wordt meer en meer belangrijk en er zijn gespecialiseerde journals voor.” 

Geen maximum, maar streefpercentage

Over die 20 procent zei decaan Lex Meijdam dat het geen maximum is, maar een streefpercentage: “Het is bedoeld om onderzoek te doen en jezelf te ontwikkelen. Natuurlijk is het aan het afdelingshoofd om de precieze tijd te alloceren.” Meijdam denkt eraan ongeveer 3 van deze senior lecturers aan te nemen per departement. Hij gaat geen precieze formule opstellen maar geeft wel aan dat er een relatie moet zijn met de onderwijsdruk. Kleine departementen zullen er dus waarschijnlijk 1 of 2 hebben. De sollicitatieprocedures zullen transparant zijn, beloofde hij.

“Wat zijn substantially sized tenure positions?” vroeg Marjan Groen van Independents zich af. Het begrip verwart nog. Meijdam zegt dat het functies worden voor minimaal drie dagen per week, vandaar die naam. Studentenfractie ECCO vraagt zich nog af wat innovatie hier precies betekent. Philip Joos reageert en noemt onder meer het toepassen van technologie en het geven van workshops.

De fracties stemden in met het plan, op voorwaarde dat de 20 procent wordt opgenomen als streefpercentage en dat wordt aangegeven dat het in principe om aanstellingen van 0,6 FTE gaat, met een open sollicitatieprocedure.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.