College over Game of Thrones: aan Harvard kan het

Binge-watch jij liever Game of Thrones dan dat je je op je tentamens stort? Aan Harvard kun je het nuttige nu met het aangename combineren: vanaf september kunnen studenten daar een vak volgen dat geheel aan de populaire serie gewijd is.

Het vak ‘The Real Game of Thrones: From Modern Myths to Medieval Models’ zal gaan over de manier waarop George R. R. Martin, schrijver van Game of Thrones, de middeleeuwse cultuur van tussen 400 en 1500 toepast en vervormt. Het vak zal gebruik maken van primaire bronnen zoals middeleeuwse biografieën van koningen en koninginnen.

“Game of Thrones is een mooie dramatisering van enkele fundamentele zaken in middeleeuwse rechtsbanken,” vertelt Sean Gilsdorf, professor in middeleeuwse geschiedenis, aan TIME. “Spanningen tussen een koningin en de jongere vrouwen met wie hun zonen trouwen zijn echt van het type ‘Real Housewives of 10th-century Germany’.”

Door aan te sluiten op de interesses van de studenten, hopen de professoren hun vakgebied, middeleeuwse geschiedenis, populairder te maken onder studenten. “Wanneer ik middeleeuwse epen las met mijn studenten, zeiden ze ‘Oh, dat is net als in Game of Thrones!’”, vertelt Racha Kirkosian, assistent-professor: “Terwijl het juist andersom is. Is het als professoren niet onze taak om die interesse te gebruiken en er dieper op in te gaan?”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.