Nieuwe decaan TSB: Jantine Schuit

De nieuwe decaan van TSB is bekend. Het wordt Jantine Schuit. Op dit moment is zij nog hoofd van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Aan de Vrije Universiteit Amsterdam is zij professor Gezondheidsbevordering en Beleid ( Health Promotion and Policy).

Jantine Schuit (1964) studeerde Gezondheidsvoorlichting, en Huishoud- en Consumentenwetenschappen in Wageningen. Van 1990 tot 1997 werkte zij als onderzoeker bij Wageningen Universiteit, waar ze promoveerde op onderzoek naar het effect van een bewegingsprogramma op risicofactoren voor hart- en vaatziekten bij ouderen. Sinds 1997 is ze werkzaam bij verschillende onderzoekscentra van het RIVM, eerst als (senior-)onderzoeker en projectleider en later in verschillende managementfuncties.

Centraal in haar werk staat het bevorderen van een gezonde leefstijl en ze richt haar onderzoek op de (kosten)effectiviteit van programma’s en beleidsmaatregelen die ongezond gedrag tegen gaan. Hierbij concentreert ze zich op interventies om de sociale en fysieke omgeving van mensen te verbeteren. Sinds 2007 bekleedt ze de leerstoel Gezondheidsbevordering en Beleid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze diverse promovendi begeleidt en lesgeeft aan master- en bachelor studenten op gebied van Preventie en Beleid.

Zij volgt decaan Klaas Sijtsma op, die na de periode Stapel de rust weer terug bracht op de faculteit. Jantine Schuit is afkomstig uit de gezondheidstak, een richting waarin de Universiteit van Tilburg meer wil gaan betekenen. Schuit zal haar positie op 1 september innemen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.