Wetenschappelijk tijdschrift over superhelden

Barry Fitzgerald is postdoctoraal onderzoeker aan de TU Delft en begint een wetenschappelijk tijdschrift over superhelden. Met Superhero Science and Technology wil Fitgerald mensen op een leuke manier kennis laten maken met de wetenschap.

Superhelden zijn een leuke invalshoek om anders vrij taaie onderwerpen als DNA-mutaties en nanovisie te bespreken, aldus Fitzgerald. Superhero Science and Technology wordt gepubliceerd op TU Delft Open Journal Systems en is vanaf oktober voor iedereen gratis te lezen.

Oneindige energie

Een wetenschappelijk tijdschrift over superhelden is leuk, maar het is zeker niet het enige opvallende tijdschrift in het ‘wetenschappelijke’ medialandschap. ‘Einstein Reconsidered’ en ‘The Electricial Genius of Nikola Tesla’ zijn zomaar twee titels uit de catalogus van het tijdschrift Infinite Energy. Voor 5 á 6 dollar kun je via de prachtige jaren negentig website van Infinite Energy de verschillende uitgaven van het digitale tijdschrift kopen.

Patafysica is volgens ons aller wikipedia een absurdistische parodie op de moderne wetenschap, die met onzinredeneringen filosofeert over wat achter de metafysica ligt. The London Insititute of Pataphysics geeft regelmatig een tijdschrift uit met betrekking tot dit onderwerp. Is weer eens wat anders dan fantastisch onderbouwde artikelen, die je al genoeg tegenkomt in het land der academici.

Alternatieve feiten zijn een hot topic en daar hoort natuurlijk een ‘wetenschappelijk’ tijdschrift bij. The Journal of Alternative Facts heeft op hun Twitteraccount alvast een voorproefje staan. Dit wetenschappelijke tijdschrift is uiteraard volledig ‘peer refereed’.

Heb je je altijd al afgevraagd hoe rendieren worden gehouden en hoe je ze moet fokken? Zoek dan niet langer! Bij het wetenschappelijke tijdschrift Rangifer ben je dan aan het juiste adres. Reviews, onderzoeken en meer over alles wat je wil weten over deze noordelijke hoefdieren.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.