‘Internet of Things’ op Vlaamse universiteiten

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Brussel gaan een postgraduate-opleiding aanbieden op het gebied van ‘Internet of Things’.

Vooral Antwerpen streeft ernaar voorloper te zijn en de grootste ‘smart city’ te worden: ‘the capital of things’, zo meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd. Om dit te bereiken, zoekt de stad samenwerking met de universiteiten van Brussel en Gent.

Het fenomeen ‘Internet of Things’ (‘internet der dingen’) behelst de ontwikkeling waarbij apparaten steeds slimmer worden en met elkaar communiceren. Denk daarbij aan de slimme thermostaat, een koelkast die bijhoudt welke etenswaren over datum dreigen te raken, of een fietspad dat ervoor zorgt dat de stoplichten voor fietsers zoveel mogelijk op groen staan.

Het nieuwe Tilburg University-opleidingencentrum JADS is overigens ook bezig met ‘Internet of Things’. Op 15 maart 2018 houdt het in Den Bosch gevestigde instituut een congres over het onderwerp met onder meer onze rector Emile Aarts als spreker.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.