Tilburg University introduceert ‘Professor of Practice’

Tilburg University introduceert ‘Professor of Practice’

Ronald de Jong wordt Professor of Practice aan Tilburg University. De nieuwe functie is bedoeld voor innovatieve ondernemers of bestuurders die werken bij een internationaal bedrijf. De Jong is benoemd bij TiSEM.

De Professor of Practice moet een inspirerend rolmodel worden voor studenten en zijn praktijkervaring met enthousiasme op de studenten overbrengen. Hij zal bij het Departement of Marketing van TiSEM colleges en cases verzorgen over marketing, services, en innovation management. Ook zal hij op onderzoeksgebied bijdragen aan de impact van onderzoek op de maatschappij en aan de toegepaste wetenschap.

Ronald De Jong wordt per 1 juli 2017 officieel aangesteld als Professor of Practice. Sinds 2014 is Ronald de Jong voorzitter van de board van de Philips Foundation, opgezet om blijvende sociale verandering en toegang tot gezondheidszorg mogelijk te maken in achtergestelde gebieden. Bij Philips is hij tevens actief als Chief Human Resources Officer. Daarnaast is De Jong lid van de Raad van Toezicht van SNV, een internationale ontwikkelingsorganisatie. In 2007 werd hij tot ‘Young Global Leader’ uitgeroepen door het World Economic Forum vanwege zijn inzet voor bedrijfsleven en maatschappij.

Leiderschap

Ronald de Jong studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en nam deel aan diverse leiderschapsprogramma’s aan onder meer Harvard Business School, Harvard Kennedy School of Government, Stanford University, Yale Institute for Global Leadership en IMD Lausanne. Hij is al sinds 2015 verbonden aan Tilburg University als Distinguished Fellow van het Globalization, Aging, Innovation and Care (GAIC) research program.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.