Discussie duurdere sportkaart nog niet klaar

Paaldansen, een woord dat zelden voorbij komt in de Commissie Financien van de Universiteitsraad. Vandaag gebeurde het bij de discussie over de prijsverhoging van de sportkaart. 

De universiteit wil het sportabonnement per jaar vijf euro duurder maken en dat zit de studentenfracties Sam en Front niet lekker. Zij willen de prijs gelijk houden. Het college gaf bij monde van Koen Becking aan dat ondanks de groei van het aantal sporters de inkomsten van het Sportcentrum niet recht evenredig meegroeien en dat terwijl de kosten juist stijgen. Daardoor komt het Sportcentrum 143.000 euro tekort. Tot nu toe komt dat tekort uit de reserves van Facility Sevice, maar dit probleem moet opgelost worden. Koen Becking gaf aan dat Facility Service bij andere uni’s had gekeken en tot de conclusie is gekomen dat onze sportkaart één van de goedkoopste is van Nederland. 

Volgens Fractie Front was onze sportkaart juist na Amsterdam de één na duurste, dat had sportraad FOSST uitgerekend. Daarbij hadden ze alle faciliteiten qua sport vergeleken. De fracties wilden gewoon meer informatie, en het liefste de (deel)begroting van het Sportcentrum. Bovendien wilden ze weten hoe de contracten met Avans en Fontys in elkaar zaten. 

Paaldansen

Na wat geharrewar besloten de studentenfracties en Becking tot een uitwisseling van de berekeningen over  de ranglijst ‘duurste sportcentrum’. De bijdrage per student van Fontys en Avans en de trend van lumpsum krijgen de fracties ook, maar de deelbegroting van het sportcentrum niet.  “Ik wil volgende week best opnieuw in discussie”, zo zei Becking,  maar niet op het niveau of de één paaldansen aanbiedt en de ander spinnen”.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.