Met terugwerkende kracht de bestuursbeurs

Sinds 2012 wordt het gehele cluster werk en stage (Integrand, Unipartners en AIESEC) gekort op het aantal bestuursbeurzen omdat de Universiteit aannam dat de verenigingen geld in eigen zak staken. In 2015 is een onderzoek gestart, daaruit bleek  dat het cluster onterecht gekort is op het aantal beurzen.

In de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de Universiteitsraad breekt Jeroen Aben van SAM een lans voor de mensen die in 2015 en 2016 te weinig bestuursbeurs hebben gekregen. Hij kwam net terug uit een tentamen over ‘morality’ en deed meteen een oproep: “Er was verwarring, maar het bestuurlijk werk hebben deze mensen toch goed uitgevoerd, dus het zou netjes zijn als er een regeling kwam voor deze mensen”. Carrie Grootaers, die de beurzen regelt op de universiteit, gaf aan dat het geld hiervoor er niet is. Sinds 2012 is er namelijk een maximumbedrag voor de bestuursbeurzen. Grootaers: “Deze discussie heeft lang geduurd, en wij hebben de middelen niet.” Het gaat om een bedrag van 33.000 euro. 

Koen Becking gaf aan dat hij dit wel wil regelen. “Als jullie ( Het Dagelijks Bestuur, red) niet moeilijk doen over het potje waar dit vandaan komt, dan doen wij niet moeilijk over die 33.000 euro”. Het potje dat bedoeld wordt is ‘beleids en bedrijfsknelpunten’. Aan Carrie Grootaers de vraag of zij inschatte dat dit nog juridisch en simpel kon worden geregeld. Dat kon, zei Carrie, de fracties beloofden niet moeilijk te doen over het potje, en daarmee is een langdurige kwestie ten einde. 

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.