De Buurtcamping: badmintonnen en barbecueën met de hele stad

De Buurtcamping: badmintonnen en barbecueën met de hele stad

Tilburgers kunnen dit weekend hun tent opslaan in de Spoorzone. Van studenten tot bejaarden, van rasechte Tilburgers tot nieuwkomers en van Reeshofbewoners tot Broekhovenaars, alle bewoners van de stad zijn welkom. Want: “Met een pleerol onder de arm zijn we allemaal gelijk.”

Van vrijdag tot en met zondag wordt het voormalige Van Gend & Loos terrein in de Spoorzone omgetoverd tot kampeerterrein. Een heel weekend lang kunnen Tilburgers samen liedjes zingen rond het kampvuur, ranja drinken, potjes badminton spelen en barbecueën. Voor thrillseekers die niet in hun klapstoeltje willen blijven zitten, is er zelfs een tent met een escaperoom.

De Buurtcamping wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, voor en door stadsbewoners. Het idee achter de Buurtcamping is dat het ‘kneuterige’ campinggevoel mensen met elkaar in contact brengt en verbindt. Niets dat zo verbroedert als jeu de boules, toch? Of, zoals de website van de Buurtcamping betoogt: “Met die pleerol onder de arm zien we er allemaal even knullig uit.”

Een tentplek reserveren kan hier en kost twee tientjes. Vrijwilligers kamperen gratis. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.