Eindejaarscantus: met 2200 studenten zingend de zomer in

Eindejaarscantus: met 2200 studenten zingend de zomer in

Deadlines liggen in het verleden, (her)tentamens zijn gemaakt en op een paar scriptiestrijders na heeft heel studerend Tilburg vakantie. Het ideale moment voor een cantus, aldus de leden van cantusband Double Wood. Vanavond organiseren zij voor het derde maal hun Eindejaarscantus.

Dat niet alleen de bandleden toe waren aan een cantus blijkt wel uit het aantal deelnemers. “Binnen een dag hadden we ruim 1000 van de 1800 kaarten verkocht,” vertelt bandlid Ivo de Groot opgetogen.

“We hebben toen onze tafelboer gebeld met de vraag of we nog meer tafels konden krijgen. We hebben eerst 200 plaatsen extra geregeld, niet veel later hebben we dit met nog 200 plaatsen opgehoogd. Alle kaarten vlogen eruit. We staan straks met 2200 man het Wilhelmus te zingen.” 

Met gepaste trots legt De Groot aan Univers uit hoe het feest in drie jaar tijd zo groot is geworden: “Twee jaar geleden hadden we in juli nog geen optreden staan met de band. Het leek ons toen wel een mooi plan om zelf eens een keer de hele organisatie op ons te nemen. We zijn toen begonnen in Talent Square. Dat was vrij eenvoudig omdat alle voorzieningen er al zijn. Vorig jaar hebben we voor het eerst alles zelf geregeld op het van Gend en Loos-terrein. Dit jaar dus weer, maar twee keer zo groot.”

De Groot is er van overtuigd dat het een succesvolle avond zal worden. “We staan straks met meer dan 2000 mensen en 12.000 liter bier cantuskrakers te zingen. Veel geschifter wordt het niet.”

 Houd @universtweet in de gaten voor foto’s tijdens de cantus. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.