E-sportvereniging Link wil gameroom op universiteit

Mogelijk komt er aankomend studiejaar een gameroom op de campus. E-sportvereniging Link diende samen met Fractie Front een initiatiefvoorstel in bij de universiteit. Mocht het er daadwerkelijk van komen, dan is Tilburg University de eerste universiteit van Europa met een gameroom.

Link is anderhalf jaar geleden opgericht en verwelkomde in hun eerste jaar al 100 leden. De vereniging verwacht flink te blijven groeien en zit niet stil. Met de gameroom willen zij hun gamers verenigingen in één ruimte.

Hoe ziet Jos Buijvoets, oprichter van Link, die ruimte dan voor zich? “Ongeveer twintig computers, vier televisieschermen met bijbehorende consoles en een tafel. Met goede internetverbindingen. Het liefst willen we dan ook zelf eet- en drinkbehoeftes in de kamer faciliteren.”

Voordelen

Buijvoets denkt dat de gameroom goed is voor de sociale cohesie. “We willen gamers samenbrengen. We hopen dat vrouwelijke, internationale en sociaal-geïsoleerde gamers ook hun plekje in de gameroom vinden. Het maakt ook niet uit of je competitief op hoog niveau of laagdrempelig met vrienden speelt. Iedereen is welkom.” Janne Wijdeven van Front voegt toe dat het ook de cognitieve vaardigheden van studenten ontwikkelt: “gamen is goed voor je concentratievermogen en je leert samenwerken, coachen en zelfkritisch denken.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.