Meppende vastgoedhandelaar verhuurt ook aan studenten Tilburg

Meppende vastgoedhandelaar verhuurt ook aan studenten Tilburg

Ton Hendriks, de man die afgelopen maandag Tim Hofman van BOOS op zijn kaak liet slaan, verhuurt en verkoopt ook flats in Tilburg. Zo zijn de 140 studio’s in voormalig Stadskantoor 4 allemaal van hem. Ook verschillende flatgebouwen en winkels in het centrum zijn van Ton Hendriks. De huurders en eigenaars van de appartementen klagen al net zo hard als in Nijmegen. 

Maar niet iedereen is even negatief over de vastgoedmakelaar.  “Hij heeft verschillende winkeliers met huurverlagingen door de crisis geholpen’’, zegt Jan Willemse van lunchroom de Carrousel in de Gelderlander. Maar er zijn ook veel Tilburgers die klagen over slecht onderhoud en het niet voldoen van de gezamenlijke onderhoudskosten van flatgebouwen.

In de Gelderlander: “De Nijmeegse vastgoedmagnaat nam in 2008 de winkels met bovenwoningen en -kantoren aan beide zijden van de Tilburgse Schouwburgring over van WPM. In de loop der tijd is een aantal appartementen verkocht, onder meer voor verhuur aan studenten. Dat zorgt geregeld tot overlast voor oorspronkelijke bewoners. Huurders en mede-eigenaars kenschetsen Hendriks als het prototype van een huisjesmelker. ,,De huur gaat elk jaar omhoog, aan onderhoud gebeurt geen flikker’’, zegt Harry Sonderman die 35 jaar een winkel dreef in de passage en 16 jaar een flat huurt aan de kant van het Louis Bouwmeesterplein.”

Lees het hele verhaal uit de Gelderlander hier en kijk het filmpje als je het nog niet gezien hebt hieronder. 

 

 

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.