Meer salaris voor basischooldocenten

Grote kans dat basisschoolleraren meer salaris gaan krijgen. En dat is niet meer dan terecht volgens Frank Cörvers, hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt aan Tilburg University.

Kabinetspartij VVD lijkt toch bereid om alvast tot een akkoord te komen met PvdA, die dreigt uit het demissionaire kabinet te stappen als de salarissen voor leraren basisonderwijs niet dit jaar nog omhoog gaan. Hun loon blijft namelijk achter bij dat van docenten aan de middelbare school.

Tilburg University-hoogleraar Frank Cörvers beargumenteerde in NRC dat de basisschoolleraren best meer mogen verdienen. Het tekort aan leraren loopt tot 2025 immers op tot tienduizend leerkrachten en dat betekent een situatie van schaarste. Een hoger salaris zou ook meer mannen naar de basisschool trekken en meer recht doen aan de pabo-opleiding die zeker sinds de verhoogde eisen een volwaardige bacheloropleiding is.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.