Dag drie: Jeroen en Bruce zwemmen in Borrelkoningmedailles

Dag drie: Jeroen en Bruce zwemmen in Borrelkoningmedailles

Univers volgt toppapa’s Jeroen en Bruce, ook bekend als Bassie en Adriaan, deze Topweek. Zij kijken terug op gisteren en blikken vooruit op vandaag.

Jeroen en Bruce komen wat gedesoriënteerd aanwandelen op de campus. Achter hen volgen de goed afgerichte kindjes trouw. Wanneer de mentoren beseffen dat ze ‘gewoon’ achter gebouw Cobbenhagen rondlopen, zoeken ze een plekje en halen munten voor de kinderen. En dan maken ze even tijd voor Univers.

Bruce voelt zich nog steeds goed. Jeroen heeft het moeilijk. En hij heeft een reputatie om achter zijn Topkindjes aan te zitten. Hoe gaat dat deze week? Het is ten slotte al woensdag. Jeroen: “Ja eentje is wel echt mooi. Dat is gewoon niet normaal meer.” Bruce: “Jeroen heeft gisteren heel zijn arsenaal aan foute openingszinnen op haar afgevuurd. Zonder succes vooralsnog.” 

Maar wat heeft Groen 99 gisteren allemaal uitgevoerd? Bruce: “We begonnen in het Leijpark. Dat was een goede combinatie tussen het stadsfestival en de spellendag.” Jeroen: “Onze kinderen deden overal aan mee. En er was ook nog Happy Hour. Geweldige middag.”

Toen fietste het groepje naar Vidar. Een lange tocht, maar het resultaat mocht er wezen: de kopjes werden eraf gezopen, vertelt Bruce trots. “En we hebben genoten van de rondleiding, gegeven door een leuke jongen en een leuk meisje: Ruben en Evelien.” Jeroen: “Ja zij was… Nee ik trap hier niet in!” Bruce: “Het was gewoon een mooie meid.” 

De avond verliep ook soepel. In de 013 was het Singlefeestje gaande. Bruce: “Ontzettend leuk. Veel foute platen. Veel gedanst. Onze topkinderen waren erg onder de indruk van onze kwaliteiten op de dansvloer. Die kenden ze natuurlijk nog niet.” Maar de echte schade liep het mentorkoppel pas later in de avond op. Er moesten namelijk nog wat medailles gehaald worden in de Boekanier. En ook de kinderen deden vrolijk mee. Bruce behaalde drie medailles, waarmee zijn totaal op vier komt. Jeroen behaalde vijf medailles (30 shots) waarmee zijn totaal op zeven komt.

Dan de ochtendstatus: Bruce belde Jeroen op om te kijken of hij nog leefde. Dat was zo. Bruce zelf is zijn Adriaanjasje en fiets kwijt.

En wat brengt de woensdag verder? Jeroen: “Seks achter het gordijn.” Bruce: “Hollandse hoeren overal.” Jeroen: “En bij Olof gaan we wel kapotirritant worden. Waarom? Omdat we dan dronken zijn en daar zin in hebben.”

Food review:

Ontbijt Boekanier: Een 9. Goed ontbijt.

Avondeten Vidar: Een 9.8. Jeroen: hele goede lasagne. Bruce: vullend en lekker.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.