Topweek: zeventien en toch naar de cantus, hoe doe je dat?

Topweek: zeventien en toch naar de cantus, hoe doe je dat?

Als 17-jarige de Topweek lopen: ga er maar aan staan! Om je heen zuipen studenten zich lam, en jij staat nuchter aan de zijlijn. Bovendien mis je het leukste evenement van de Topweek: de cantus. Univers sprak twee pechvogels van 17.

Wouter en Fleur zijn zeventien. Saillant detail: Fleur wordt 18 net na de Topweek. Hoeveel pech kan een mens verdragen? Dus kreeg het tweetal geen wit 18 plus-bandje, maar een zwart 18 min-bandje. Zeggen dat je achttien bent heeft dus geen zin meer. Of kan dit probleem op een andere manier worden verholpen?

Natuurlijk kan dat! Die studenten zijn niet van gisteren. Wouter heeft het bandje van een vriend van hem gekregen. Die gleed zo van het polsje af. Die vriend heeft toen een nieuw bandje moeten kopen, voor maar liefst 25 euro. Die euro’s heeft Wouter natuurlijk netjes overgemaakt naar zijn vriend. “Ja, daar ben ik heel blij mee. ‘s Avonds aan bier komen was niet zo’n probleem, maar die cantus wil je niet missen. Iedereen heeft het daarover.”

Ook Fleur heeft een oplossing gevonden. Ze heeft haar zwarte bandje afgeknipt en keek haar Toppapa lief aan. Met succes: ze draagt het 18 plus-bandje van haar mentor. Hij gaat nu zonder bandje door het leven, en door de Topweek. Fleur: “Het was gisterenavond al vervelend zonder 18 plus-bandje, want niet alleen de Toporganisatie maar ook het barpersoneel controleert daar goed op. En ik moest dan telkens aan mensen uit mijn groepje vragen of ze bier voor me wilden halen. Daar heb ik nu gelukkig geen last meer van.”

De papa’s zijn blij met de oplossing. Anonieme papa: “Het is natuurlijk een lastige situatie. Je wilt alle kinderen een leuke week bezorgen, en als er dan twee niet echt mee kunnen doen is dat pijnlijk. Helemaal als ze de cantus moeten missen.” Wouter voegt toe: “Naar de film gaan zag ik ook echt niet zitten”. De anonieme papa: “Dan heb je ook nog eens te maken met twee zeventienjarigen die het al gewend waren om bier te drinken. Tsja, wat moet je dan?”

Toppapa: Je wilt alle kinderen een leuke week bezorgen, en als er dan twee niet echt mee kunnen doen is dat pijnlijk.

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.