Dag vier: Jeroen en Bruce laten de teugels vieren

Univers volgt toppapa’s Jeroen en Bruce, ook bekend als Bassie en Adriaan, deze Topweek. Zij kijken terug op gisteren en blikken vooruit op vandaag.

Jeroen en Bruce lopen stipt om 10.00 de Stadhuisstraat in. Ze eten een burgertje en drinken een sapje. Jeroen draagt dertien Borrelkoningmedailles. “Het was een bewogen dagje,” mompelt hij.

We beginnen met de medailles. Bruce is blijven steken op vier, maar is er twee kwijtgeraakt. “Ik raak alles kwijt deze week. Jasje, fiets, medailles.” Jeroen: “Waardigheid, kans op chicks.” Jeroen zelf heeft weer zes extra medailles op zijn borst geprikt. Is er sprake van Borrelkoningmedaille-inflatie? “Een beetje,” denkt Jeroen. “De eigenaar van de Boekanier is er in ieder geval druk mee. Hij had maar zeven verschillende medailles. Hij heeft er vijf bij besteld, maar die heb ik ook allemaal gehaald. Nu moet hij weer nieuwe bestellen voor vanavond. Maar het wordt wel lonely at the top. Ik stop er denk ik mee en gun anderen ook kansen.”

Dan nemen we samen afgelopen dag door. Met de cantus als hoogtepunt. Jeroen: “We zeiden nog tegen onze kinderen: we gaan veel zuipen. Niet omdat het moet, maar omdat het cantus.” Bruce: “Ze gingen wel iets te hard.” Jeroen: “Een kindje kotste de tafel onder. Gelukkig zag de organisatie het niet. Shoutout naar de Toporganisatie!”

Na de cantus vertrokken Bassie en Adriaan, met hun kindjes enthousiast om hun heen dansend, ietwat verfomfaaid naar de Boekanier. De kindjes wilden namelijk ook wel wat medailles scoren. Jeroen: “We zeiden nog: doe nou niet, pas nou op met die medailles. Maar ze waren niet te stoppen.” Hierna strompelde Groen 99 richting Olof. Bruce denkt dat ze daar de kinderen nog irritanter vonden dan Bassie en Adriaan. “We hebben ze daar ook niet teruggefloten. Af en toe moet je als ouder een oogje dichtknijpen en je kinderen even laten gaan.”

De kinderen van Groen 99 komen dus goed los. Maar hoe zit het met de verhoudingen binnen het groepje? Ontstaan er al romances? Bruce biecht op dat er zich wel een paar geheimzinnige taferelen afspelen binnen de groep. “Maar ik wil er niet teveel over kwijt. Sommigen hebben verkering.” Jeroen: “Die vriendjes weten nog niet dat het in Tilburg niets uitmaakt of je een relatie hebt of vrijgezel bent.” Bruce: “Er gebeurt in ieder geval genoeg.” Jeroen: “En anders moeten ze hun kansen zoeken in februari. Dan is er meestal sprake van economische groei en trekt de markt weer aan.”

Food reviews

Recharche lunch: “Veel keuze en goede variatie,” vond Bruce. Hij denkt aan een 9, Jeroen gaat voor een 8,5. Bruce merkt op dat er geen bier geschonken was. Vindt hij een minpuntje. Jeroen: “Niet alles draait om alcohol, Bruce.” Eindcijfer: 8,8.

Olof: “Prima pizza, en genoeg. We misten ook wel vier kindjes,” zegt Bruce. Jeroen: “Er was ook vegetarische pizza. Sympathiek. Hij was alleen niet heel lekker.” Cijfer: 7.3.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.