Kroegbaas Sophie over haar Topweek

Voor deelnemers en mentoren is de Topweek een ware uitputtingsslag; tot in de vroege uurtjes feesten om niet veel later een forse kater te verwerken. Voor horecapersoneel is dit niet veel anders. Univers bezocht Tilburgs leukste kroegbaas en vroeg haar hoe zij de Topweek beleeft.

Sophie van Geel (26) werkt al vijf jaar bij Klein Café Van Horen Zeggen (VHZ) en is nu bezig met haar derde jaar als bedrijfsleidster.

Sophie, hoe is het om tijdens de Topweek te werken? Geniet je een beetje?

Ja, het is echt super leuk! Je krijgt de kans om in heel korte tijd aan heel veel studenten je kroeg te laten zien. Dus de lol begint eigenlijk al in het voortraject naar de Topweek toe: je bedenkt met het team waar je als kroeg voor staat en hoe je dit het beste over kunt brengen op de nieuwe lichting studenten. Dat is ontzettend leuk om te doen.

En daarnaast is de week zelf natuurlijk fantastisch. Iedereen is vrolijk, iedereen heeft zoveel energie. Daar krijgen wij ook alleen maar goede zin van. 

En hoe zijn jullie bezig jezelf te presenteren? Wat is kenmerkend voor de VHZ?

De meeste studenten die bij ons over de vloer komen, zijn hun eerste jaar voorbij. Als eerstejaarsstudent wil je gewoon goedkoop bier drinken en feesten. Maar als je wat verder in het studentenleven rolt vind je het ook fijn om wat extra aandacht van personeel te krijgen, je thuis te voelen in een kroeg. Of om een keer met vrienden gewoon rustig een biertje te drinken. In de Topweek zijn we vooral bezig om de nieuwe lichting te laten weten dat we bestaan. Later in hun studententijd weten ze ons dan wel te vinden.

Deze Topweek leggen we bijvoorbeeld de focus op speciaalbier. Dat raakt steeds meer in trek bij studenten, dus wijzen we ze op ons grote aanbod aan speciaalbieren. Verder heeft VHZ de perfecte opmaat voor borrels van verenigingen of disputen. Die proberen we ook te bereiken deze week.

Feesten jullie tijdens de Topweek ook een beetje mee?

Ja, zeker! Het is hard werken, maar als je na een avond werken je hoogtepunten gehad hebt en alles is goed gegaan, dan proosten we zelf ook mee. Tijdens het werk drink ik bijna niets. Het personeel iets meer, maar er zijn echt regels die ervoor zorgen dat ze het niet te bont maken.

Is de Topweek drukker dan een normale week voor jullie?

Absoluut. Normaal begint het voor ons pas later op de dag en nu beginnen we vroeg in de ochtend al, omdat we voor een heel stel groepen het ontbijt verzorgen. Na de ochtenddrukte ruimen we wat op en maken we tijd voor een powernapje. In de middag begint de voorbereiding voor het avondprogramma en knallen we door tot het begin van de volgende ochtend. 

Wat organiseren jullie tijdens de Topweek?

Tijdens de Topweek hebben we altijd een bucketlist met opdrachten die de groepjes die bij ons aangesloten zitten, moeten afstrepen. Daarmee verdienen ze prijzen aan het eind van de week. Ook hebben we een best actief avondprogramma. We organiseren een cantus, karaokefeest en hebben optredens, vanavond van Dave Roelvink.

Hoe is de sfeer tijdens de Topweek in VHZ?

Ik vind het geweldig. Veel anders dan normale stapavonden. Het is leuk dat mentoren echt actief bezig zijn hun groepjes op te zwepen. De avonden lopen ook niet uit de hand, in de zin van ruzies of vechtpartijen. Iedereen is bezig om een leuke tijd te hebben, en die eerstejaarsstudenten zijn niet bezig met machogedrag of ruzie maken. De sfeer is altijd heel bijzonder en gezellig.

Ben je al bezig met personeel scouten tijdens deze week?

Ja, we scouten wel een beetje, haha. We zijn toevallig opzoek naar personeel. We richten ons wel op studenten die iets ouder zijn. Ik heb al wel een paar leuke mentorkoppels gezien waarvan ik denk: jullie passen wel bij de VHZ. Dus die ga ik deze week benaderen!

VHZ gooit hoge ogen in de poll van Univers. Ze strijden momenteel om de tweede plaats. Vind jij VHZ de leukste studentenkroeg van Tilburg? Stemmen kan via deze link!

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.