Overnachten in Tilburg voor een studentenprijsje

Tilburg mag dan een studentenstad zijn met relatief lage kamerprijzen, je vindt er geen overvloed aan goedkope logeeradressen. Heb je genoeg aan een bed, een douche en een ontbijtje en wil je vooral niet te veel betalen? Univers ging langs bij Tilburgse adresjes die leuk én betaalbaar zijn.

Het Wapen van Tilburg

Het Wapen van Tilburg wordt sinds een paar jaar gerund door Guus de Jong, die zes dagen per week in zijn herberg staat om gasten te verwelkomen, eten te serveren, biertjes te tappen, huurfietsen te regelen en toeristen wegwijs te maken. Guus werkte jarenlang bij hotelreuzen als Marriott en Hilton, maar met het Wapen wil hij iets heel anders uitstralen: geen Amerikaanse luxe, maar Tilburgse gezelligheid. “We zijn eerder een herberg dan een hotel. Je weet wat je krijgt.”

Bij het Wapen meld je je bij aankomst niet bij de receptie, maar gewoon aan de bar. Als je incheckt krijg je een sleutel van het pand, zodat je kunt komen en gaan wanneer je wilt. De kamers – zeven in totaal – zijn simpel maar stijlvol. De toiletten, douches en het dakterras deel je met de andere gasten. Het Wapen van Tilburg ligt op een steenworp afstand van het station; je hoeft alleen de straat over te steken. Een geliefde uitvalsbasis voor backpackers, zakenlui en internationale studenten.

Bed: vanaf €25 / Tweepersoonskamer: vanaf €65 / Het hele hotel: €600

Hostel Roots

Rasechte Tilburgers Koen Molkenboer en Marion Leijtens hebben het perfecte pand gevonden om hun droom van een eigen hostel te verwezenlijken: een prachtige voormalige bank in hartje centrum. Na een flinke verbouwing opende Roots eerder dit jaar zijn – monumentale – deuren. “Het gaat heel goed”, vertelt Koen als we hem spreken in de bar in de kelder, waar gasten ’s ochtends ontbijten, ’s middags een tosti kunnen eten en ’s avonds een biertje drinken. In de kelder bevindt zich ook een indrukwekkende oude kluis, waar je rustig kunt studeren of een potje kunt sjoelen.

“Onze gasten zijn ontzettend divers. Dat is ook ons doel: een gemêleerd gezelschap ontvangen, van studenten tot sportteams en van zakenmensen tot gezinnetjes. Op dit moment logeert hier ook een stelletje van in de zeventig. Geweldig.”

Het hostel heeft in totaal 65 bedden. De meeste kamers zijn gezellig ingerichte slaapzalen met stapelbedden, maar je kunt bij Roots ook in een tweepersoonskamer, familiekamer of luxe hotelkamer slapen.

Bed: vanaf €19 / Tweepersoonskamer: vanaf €59 / Luxe tweepersoonskamer: vanaf €89

[caption id=”attachment_105968″ align=”alignright” width=”100%”> Hostel Roots

De Burgerij

De Burgerij is een charmante bed & breakfast in Franse stijl, op een prachtige locatie in de oude stadskern. Het wordt gerund door drie broers, Sam, Jaap en Joris van Corven. “Vroeger woonden we hier”, zegt Sam, met 23 jaar de jongste broer. Hij wijst naar een grote houten tafel aan het raam. “Dit was de woonkamer, hier zaten we samen.”

Enkele jaren geleden besloten de broers om van hun ouderlijk huis een restaurant met een delicatessewinkeltje te maken, waar gasten ook kunnen overnachten. Het eten is heerlijk en de ambiance is op en top Frans. “We hebben op dit moment zes kamers”, vertelt Sam. De ruime kamers zijn mooi ingericht en te boeken voor zowel een kort als een langer verblijf.

Eén persoon: €75 per nacht / Twee personen: €85 per nacht

Loft 013

Bij Loft 013 krijg je geen kamer, maar een hele studio. De loft van 45 vierkante meter is prachtig ingericht, met een industrieel tintje. Het pand is al net zo bijzonder. Eigenaar Nill Holen: “Het is een oud pakhuisje uit 1910. Vroeger werden hier religieuze gewaden gemaakt. Het pand heeft een geschiedenis van textiel en Catholicisme. Tilburgser kan niet.”

De loft is geschikt voor één tot maximaal zes personen. Ideaal voor een kort verblijf in Tilburg, maar langer blijven mag ook: van een paar weken tot zelfs maanden of een jaar. Je hoeft alleen je eigen kleding mee te nemen, want verder is de loft van alle gemakken voorzien – van een koelkast tot bordspelletjes. Het ontbijt wordt voor je verzorgd, en ’s avonds kun je zelf kokkerellen in je eigen keuken. Afwassen hoeft niet, dat doet de vaatwasser voor je.

Eén persoon: €75 per nacht / Twee personen: €80 per nacht / Extra bed (tot zes personen): €50

[caption id=”attachment_105971″ align=”alignright” width=”100%”> Loft 013

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.